logga

Min konst

colageJag är född och uppvuxen i Värmland men efter utbildningen på Konstfackskolan blev Skåne och Katalonien min hemvist.

Katalonien och Spanien som jag fick genom mitt äktenskap har påverkat mig mycket. Mötet med en diktatur, (Francodiktaturen) landets våldsamma historia och dess lika våldsamma konst och den katolska religiositeten träffade en naiv flicka från Värmland, Sverige mitt i magen Den tekniska rikedom som finns i både gammal och modern spansk konst lärde mig mycket.

Efter min katalanske mans död arbetade jag som bildlärare i Skåne för att försörja mig och mina barn. Många unga människor passerade mina händer och det påverkade mig mycket. Särskilt djupt intryck gjorde alla sårbara vilsna utsatta tonåringar speciellt de unga flickorna som nästan försvann i tapeten.

I slutet av 90-talet lämnade jag skolans värld och ägnade mig åt min konstnärliga verksamhet på heltid.

Måleriet ligger mig nära men jag prövar också andra uttrycksmedel som ljusinstallationer och arbeten med olika objekt. Utsatta människor finns ofta i mina bilder och naturen är en aldrig sinande källa till både ro och oro och arbete. 
Just nu upplever vi stora omvälvningar i vår närhet, med folkvandringar från krigshärjade länder. Detta berör mig starkt och blir en del av min konst.

Berit Fradera | Telefon +46 (0) 706 - 858 434 | Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. - Design av Intendit Webbyrå